loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Javni poziv za učešće na obuku jačanja kapaciteta mladih

Berisa Elvis 0 comments 16.01.2018

Romska organizacija mladih „Koračajte sa nama - Phiren Amenca“ u saradnji sa NVO „COSMO“ i NF Građanska alijansa poziva srednjoškolce/ke i studente/kinje iz romske i neromske zajednice da se prijave za učešće na obuci „Jačanje kapaciteta mladih za aktivno učešće u zajednici“. Ova obuka organizuje se u okviru projekta „Omladinskim aktivizmom do socijalne inkluzije Roma“, koji je podržan od strane NVO Mladi Romi kroz program dodjele malih grantova u okviru projekta „Zajednička inicijativa za osnaživanje romskog civilnog sektora na Zapadnom Balkanu i Turskoj“. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Roma Active Albania, a finansiran je od strane Evropske Unije.

Pravo učešća na obuku imaju kandidati i kandidatkinje koji:

- imaju minimum 15 godina starosti

- imaju završenu ili trenutno pohađaju srednju školu kao i studenti/kinje

- imaju želju da učestvuju u kreiranju pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Prve aktivnosti obuke planirane su za 27. i 28. januar 2018 godine. Projektom je predviđeno održavanje završnog događaja 8. Aprila, Svjetskog dana Roma, koji će biti osmišljen i realizovan od strane polaznika obuke uz mentorstvo omladinskih aktivista. Obuka će se realizovati u Podgorici u prostorijama organizacije „Phiren Amenca“. Zainteresovani kandidati/kinje treba da popune prijavu na sljedećem linku:

https://tinyurl.com/phirenamenca

Poziv je otvoren do 23. januara 2018. godine. Organizator obuke će najkasnije do kraja radnog dana 25. januara obavijestiti učesnike čije će prijave biti prihvaćene. Agendu i vrijeme početka obuke dostavićemo naknadno nakon odabira učesnika obuke.

Očekujemo Vaše prijave!


Leave a comment

Partneri

...