loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Javni poziv za učešće na projektu “Mladi za mlade”

Berisa Elvis 0 comments 31.10.2018

Romska organizacija mladih „Koračajte sa nama - Phiren Amenca“ poziva sve zainteresovane mlade da se prijave na Javnom pozivu za učešće na projektu „Madi za mlade“.

Projekat će osnažiti 20 mladih iz romske i neromske zajednice iz pet opština i to: Podgorice, Nikšića, Ulcinja, Herceg Novog i Berana.Mladi iz pomenutih opština će proći obuke za javno zagovaranje i uključivanje u zajednici tokom kojih će identifikovati probleme u svojim lokalnim zajednicama, a uz podršku Phiren Amenca realizovati inicijative za rješavanje istih. Osim toga, planirano je sprovođenje istraživanja o položaju mladih Roma i Romkinja u društvu i njihovom nivou aktivizma u zajednici.

Ko može da se prijavi i na koji način?

Na pozivu mogu da se prijave mladi koji:

· Imaju od 15 do 30 godina

· Žive ili rade u opštinama Podgorica, Nikšić, Berane, Ulcinj i Herceg Novi

· Žele da steknu nova znanja i vještine

· žele da budu aktivni u rješavanju problema u zajednici

Rok za prijavu je 15. Novembar 2018. godine. Phiren Amenca će kontaktirati odabrane učesnike.

Prijavu možete popuniti na sledećem linku:https://bit.ly/2yGP4zC

Projekat je podržan u okviru programa „Omladinski fondovi za Zapadni Balkan i Tursku“ podržanog od strane Evropske komisije kroz program IPA CSF, a kojegrealizujeFondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NVO Prima iz Crne Gore, organizacijom Partners iz Albanije, Asocijacijom za obrazovanje „Mladiinfo international“iz Makedonije i Fondacijom volontera zajednice iz Turske.


Partneri

...