loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Obuka za javno zagovaranje i učešće u zajednici za 20 mladih iz 6 opština

Serdjan Baftijari 0 comments 28.01.2019

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Održana obuka za javno zagovaranje i učešće u zajednici za 20 mladih iz 6 opština

Romska organizacija mladih “Koračajte sa nama – Phiren Amenca” je u okviru projekta Mladi za mlade u periodu od 25. do 27. januara, održala trening za 20 mladih iz šest opština na temu javnog zagovaranja i učešća u zajednici.

Na treningu su učestvovali mladi iz romske i neromske zajednice iz Podgorice, Nikšića, Berana, Herceg Novog, Bara i Ulcinja.

Cilj treninga je bio da mladi nauče kako da efikasno artikulišu potrebe svoje zajednice na novi i svježiji način kao i da rade zajedno na pronalaženju najboljih rješenja za goruće probleme u zajednici i kreiraju planove zastupanja kako bi se uticalo na donosioce odluka na lokalnom i nacionalnom nivou.

Na treningu je identifikovano više od 20 problema od kojih su za njih šest kreirane inicijative koje će doprinjeti rješavanju problema koje su mladi identifikovali u svojim zajednicama.

Phiren Amenca će u narednom periodu aktivno pružati mentorsku i finansijsku podršku mladim aktivistima koji će realizovati šest inicijativa.

Projekat Mladi za mlade podržan je u okviru programa „Omladinski fondovi za Zapadni Balkan i Tursku“ koji finansira Evropska komisija kroz program IPA CSF, a kojeg realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NVO Prima iz Crne Gore, organizacijom Partners iz Albanije, Asocijacijom za obrazovanje „Mladiinfo international“ iz Makedonije i Fondacijom volontera zajednice iz Turske.


Partneri

...