loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Akcijom čišćenja do ljepšeg i urednijeg Riversajda

Serdjan Baftijari 0 comments 27.05.2019

Danas je u Beranama održana  akcija  čišćenja romskog naselja “Riversajd” u organizaciji Romske organizacije mladih Koračajte sa nama – Phiren amenca, opštine Berane i  DOO Komunalno. U akciji je učestvovalo oko 40 učesnika djece, mladih i odraslih članova naselja Riversajd, aktivisti NVO Phiren Amenca kao i učenici i nastavnici OŠ Radomir Mitrović. Opština Berane je Romskoj organizaciji mladih donirala alat namjenjen za potrebe današnje akcije i narednih akcija koje će aktivisti iz Berana koristiti za održavanje higijene u naselju. DOO Komunalno se sa svojom mehanizacijom priključilo današnjoj akciji čišćenja romskog naselja.

Akciji je prethodila radionica na temu "Značaj očuvanja životne sredine" u OŠ “Radomir Mitrović”, koja je organizovana u saradnji sa pomenutom školom za 25 učenika iz romske i neromske zajednice, nakon čega su se priključili akciji.

Ovo je bila prilika da građanima Berana, a i cijele Crne Gore ukažemo na značaj očuvanja životne sredine. Narednim generacijama naselje puno otpada neće koristiti. Moramo biti svjesni da ne čistimo samo za sebe, već i za one oko nas i za one koji dolaze poslije nas. Ovo je samo jedna od aktivnosti koju je opština Berane podržala, a u planu su i druge aktivnosti u cilju unapređenja života romske zajednice u ovoj opštini.

Ova inicijativa je realizovana u okviru projekta  “Mladi za mlade” koji je  podržan kroz program „Omladinski fondovi za Zapadni Balkan i Tursku“ koji finansira Evropska komisija kroz program IPA CSF, a kojeg realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NVO Prima iz Crne Gore, organizacijom Partners iz Albanije, Asocijacijom za obrazovanje „Mladiinfo international“ iz Makedonije i Fondacijom volontera zajednice iz Turske.

 

                                                                                                                         PHIREN AMENCA TIM

 


Partneri

...