loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Phiren Amenca obezbjedila konstrukciju za treniranje na otvorenom

Serdjan Baftijari 0 comments 14.10.2019

U okviru projekta „Mladi za mlade“ koji NVO „Koračajte sa nama – Phiren Amenca“ sprovodi, a koji za cilj ima jačanje kapaciteta mladih da aktivno djeluju u zajednici i rade na poboljšanju položaja mladih, aktivisti iz romske i egipćanske zajednice koji su ove godine prošli trening na temu „Javno zagovaranje i uključivanje u zajednici“ uspješno su uz mentorstvo Phiren Amenca relizovali inicijativu osmišljenu na treningu.

Predstavnici i aktivisti NVO „Koračajte sa nama – Phiren Amenca“ nakon postavljanja metalne kontrukcije za vježbanje na otvorenom u dvorištu osnovne škole „Božidar Vuković Podgoričanin“ u saradnji sa Agencijom za stanovanje i osnovnom školom „Božidar Vuković Podgoričanin“ u petak, 11. oktobra su uz druženje sa učenicima i saradnicima te škole ofarbali konstrukciju i uredili prostor oko nje.

Jedan od pokretača inicijative, Benjamin Šalja kazao je da će mladi iz te zajednice sada imati priliku da se bave sportom i da se druže. „Mišljenja sam da sport pomaže u razbijanju predrasuda koje postoje, zato smo se odlučili za postavljanje ovakve konstrukcije kako bi mladi mogli da se druže i da se upoznaju“.

„Ovo je produkt naše dugogodišnje saradnje sa NVO “Koračajte sa nama”. Ovakvim inicijativama promovišemo zdrave stilove života kod mladih“, kazala je direktorica OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, Ljubinka Nedić.

Ovo je četvrta realizovana inicijativa koja je prositekla sa treninga „Javno zagovaranje i uključivanje u zajednici“ u okviru projekta „Mladi za mlade“ koji naša organizacija sporovodi. Kazao je izvršni direktor NVO Phiren Amenca, Elvis Beriša.

Ova aktivnost je realizovana u okviru projekta ,,Mladi za mlade” koji NVO Koračajte sa nama sprovodi, a koji je podržan kroz program ,,Omladinski fondovi za Zapadni Balkan i Tursku” koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NVO Prima iz Crne Gore i finansijsku pomoć Evropske komisije.


Partneri

...