loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Phiren Amenca nastavlja sa pružanjem podrške Romima u Podgorici

Serdjan Baftijari 0 comments 22.06.2020

Romska organizacija mladih „Koračajte sa nama – Phiren amenca“ uz podršku UNDP-a u okviru projekta UROP „Upoznaj Rome i presudi“ će pružati pomoć pripadnicima romske i egipćanske zajednice pri elektronskoj prijavi djece u obrazovnim ustanovama.

Deset (10) aktivista iz NVO Phiren Amenca će pružati tehničku podršku u Podgorici romskim porodicama. Podrška podrazumijeva terensku posjetu romskim naseljima gdje će aktivisti na licu mjesta vršiti elektronsku prijavu djece u obrazovnim ustanovama.

Pored tehničke podrške romskim i egipćanskim porodicama, NVO Phiren Amenca će 40 socijalno ugrožene djece iz romskih porodica, prioritetno onim porodicama koje nemaju regulisan pravni status i istovremeno nijesu korisnici MOP-a obezbjediti školski pribor. Takođe, NVO Phiren Amenca će dodijeliti 40 paketa hrane najugroženijim porodicama.

Podsjećamo da je NVO Phiren Amenca 19. maja 2020 učestvovala na sastanku u OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” sa predstavnicima Direktorata za obrazovanje manjina u Ministarstvu prosvjete i tom prilikom dogovorena saradnja u razmjeni informacija i pomoći pri elektronskoj prijavi djece na terenu.

Dodatna podrška romskoj i egipćanskoj zajednici u okviru projekta UROP prepoznata je od starne UNDP-a tokom novonastale situacije sa koronavirusom. Ovom prilikom zahvaljujemo se UNDP-u što su prepoznali bitnost i podržali našu inicijativu.

Projekat "Upoznaj Rome i presudi" NVO Phiren Amenca sprovodi od oktobra 2019. godine. Projekat je podržan kroz ReLOaD (Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu) koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP. U Crnoj Gori ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.


Partneri

...