loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Školski pribor za sve romske đake prvake u Podgorici

Nevenka Kapičić 0 comments 28.09.2020

U susret novoj školskoj godini Romska organizacija mladih ,,Koračajte sa nama- Phiren Amenca“ je obezbijedila školski materijal neophodan za cijelu školsku godinu za svu romsku djecu koja su upisala prvi razred osnovne škole na teritoriji Podgorice. Distribucija će se vršiti 5. oktobra u saradnji sa osnovnim školama.

Školski pribor je obezbijeđen u okviru projekta ,,Upoznaj Rome i presudi - UROP“, koji Phiren Amenca realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja. Cilj ReLOaD programa je jačanje participativne demokratije i EU integracija na Zapadnom Balkanu putem osnaživanja civilnog društva da aktivno učestvuje u donošenju odluka.

Osnovne škole koje među prvacima imaju djecu iz romske zajednice su: ,,Božidar Vuković Podgoričanin“, ,,21. maj“, ,, Savo Pejanović“, ,,Oktoih“, ,,Vuk Karadžić“, ,,Vladimir Nazor“ i ,,Marko Miljanov“. Ukupan broj romskih đaka u prvom razredu je 105.

Školski pribor namijenjen romskim prvacima u Podgorici pokriće sve đačke potrebe tokom školske godine. Paket školske opreme sadrži sledeće: blok V, kesu za blok, pernicu, pakovanje od 12 olovaka, oštraljku, gumicu, plastelin, pakovanje drvenih bojica, pakovanje flomastera, 5 svesaka bez linija, 5 svesaka sa uskim i širokim linijama, 5 svesaka sa širokim kockicama, makaze, lenjir, vodene boje, kolaž papir, lijepak u stiku i pakovanje folije za knjige.

Napominjeno ljudima dobre volje i društveno odgovornim kompanijama da prostora za donacije ima, te da je pored novčane pomoći uvijek dobrodošla i donacija odjeće, obuće, tehnologije i đačkih torbi. 


Partneri

...