loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Sastanak sa nacionalnom koordinatorkom ICEDA projekta

Andrija Djukanovic 0 comments 01.12.2021

Nacionalna koordinatorka  ICEDA projekta Snežana Nikčević iz NVO  35mm posjetila NVO "Koračajte sa nama- Phiren amenca" koji implementiraju projekat ''Digitalna učionica'' u okviru ICEDA šeme malih grantova.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjem radu i uspjesima koji su postignuti, ali i o izazovima koji se tiču implementacije aktivnosti. 

Glavni akcenat diskusije je bio na radu e-centra Digitalne učionice i Digitalnog kluba koji je pokrenut u osnovnoj školi  "Božidar Vuković Podgoričanin". Naime, u okviru e-centra digitalnaučionica otvoren je i digitalniklub gdje će utorkom i četvrtkom od 11h do 12h nastavnici i đaci raditi na prevazilaženju digitalnog jaza ali i unapređenju digitalnih vještina i kompetencija romskih đaka i đaka većinske populacije. 

U prethodnom periodu je Phiren Amenca realizovala i obuke tokom kojih su unaprijeđene digitalne vještine preko 60 nastavnika koji rade u osnovnim školama u Crnoj Gori, a tokom mapiranja potreba nastavničkog kadra kada je u pitanju digitalna transformacija u obrazovanju, njihovu anketu je popunilo preko 800 nastavnika iz cijele Crne Gore!

Više informacija kao i besplatnu podršku prilikom korišćenja dostupnih e-servisa građani mogu dobiti u e-centru digitalnaučionica ili putem maila digitalnaucionicamne@gmail.com


Partneri

...