loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Mladi ambasadori protiv anticiganizma drže radionice u srednjim školama

Andrija Djukanovic 0 comments 10.05.2022

U sklopu projekta “Svi protiv anticiganizma” koji naša organizacija sprovodi uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država počele su sa realizacijom radionice o anticiganizmu za učenike/ce devet srednjih škola iz Podgorice.

Radionice vode mladi ambasadori protiv anticiganizma koji su prethodno takođe prošli radionice protiv anticiganizma i bili učesnici/ce posjete spomen domu bivšeg koncentracionog logora Jasenovac u Hrvatskoj. Kroz radionice mladi ambasadori protiv anticiganizma prenose svojim vršnjacima znanja i iskustva koja su stekli kroz učešće u projektu.

Cilj radionica je da se utiče na suzbijanje predrasuda i stereotipa kod srednjoškolske omladine i anticiganizma kao posebnog vida rasizma prema romskoj zajednici koji predstavlja korijen diskriminacije i socijalne isključenosti Roma.

Mladi ambasadori protiv anticiganizma održali su radionice u tri srednje škole: srednjoj umjetničkoj školi “Vasa Pavić”, Gimnaziji “Slobodan Škerović” kao i školi za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”. Osim ovih, mladi ambasadori će obići još šest podgoričkih srednjih škola.

Radionice o anticiganizmu su završna aktivnost projekta “Svi protiv anticiganizma”. Osim ovih radionica projekta je podrazumijevao organizovanje po tri radionice za učenike/srednjih škola iz Podgorice I zaposlene u javnom sektoru odnosno državne službenike/ce, posjetu spomen domu Jasenovac za 20 učenika iz romske i neromske zajednice kao i mini kampanju protiv anticiganizma.


Partneri

...