loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Prijave za titulu ,,Gradonačelnik – prijatelj Roma”

Andrija Djukanovic 0 comments 14.04.2022

U okviru projekta „Romkinje – snaga promjene u zemljama Zapadnog Balkana i u Turskoj“ koji finansira Evropska unija, a sprovode Roma Active Albania i Ergo, pokrećemo javnu kampanju pod nazivom „Gradonačelnik – prijatelj Roma“ za 2022. godinu. Kampanja ima za cilj da poboljša socijalno uključivanje Roma i doprinese prevazilaženju mnogih prepreka na tom putu.

Važan dio ove kampanje je takmičenje „Gradonačelnik – prijatelj Roma“, koje se istovremeno sprovodi na Zapadnom Balkanu i u Turskoj. Nagrađivani gradonačelnici iz Albanije, Srbije, Kosova, Republike Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Turske učestvovaće na posebnom događaju koji će se održati u okviru Roma Week-a od 16. do 19. maja u Briselu, kako bi se sastali sa visokim predstavnikom Evropske komisije iz Generalnog direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju (DG NEAR).

Kampanja će ojačati dijalog između opština i romskih zajednica i učiniti vidljivim primjere najbolje prakse. Izbor „Gradonačelnika – prijatelja Roma“ može pomoći zajednicama da ostvare svoju viziju o načinu na koji opštine i romska zajednica mogu sarađivati i voditi dijalog na ravnopravnom nivou.

Kampanja je fokusirana na pozitivnim primjerima socijalne integracije Roma. Štaviše, kriterijumi za izbor će naglasiti ideju projekta o osnaživanju, mobilizaciji i ravnopravnom dijalogu između lokalnih vlasti i romske zajednica .

Konkurs će biti otvoren od 1. marta do 15. aprila 2022. Nezavisni žiri će na osnovu datog upitnika da izabere pobednika konkursa.

Partneri projekta „Romkinje - snaga promjene u zemljama Zapadnog Balkana i u Turskoj“ će održati lokalne informativne sesije kako bi dodatno informisale zainteresovane opštine o kampanji i konkursu.

Dokumentacija za prijavu:

• Popunjen obrazac za prijavu na konkurs

• članci / dokumenta, itd. koji se odnose na odgovore u aplikaciji

• povratne informacije / procjene romske zajednice u vezi sa datom opštinom

• relevantne fotografije

Popunjene obrasce je potrebno dostaviti elektronskim putem na mejl adresu romphirenamenca@t-com.me.

Rok za dostavu prijava je 15. april 2022, 23:59.

Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta „Romkinje – snaga promjene u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“, koji finansira Evropska unija.


Partneri

...