loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

OGLAS za polaznike/ce škole političkog aktivizma za Rome “Romengo avazi Romenge!”

Andrija Djukanovic 0 comments 06.02.2023

Romska organizacija mladih “Koračajte sa nama – Phiren Amenca” uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava realizuje projekat Škola političkog aktivizma za Rome – Romengo avazi romenge! (Glas Roma za Rome).

Phiren Amenca poziva sve zainteresovane pripadnike romske i egipćanske populacije iz Crne Gore da se prijave za učešće na “Školi političkog aktivizma”.

Škola podrazumijeva organizaciju pet radionica na kojima će polaznici učiti o politici kao fenomenu, osnovnim pojmovima vezanim za politiku i politički život, te njenom uticaju na sve sfere društvenog života. Predavači će biti eksperti sa iskustvom u ovoj oblasti.

Osim pomenutih radionica Škola podrazumijeva i organizaciju pet predavanja pod nazivom “Otvorene institucije” na kojima će polaznici imati prilike da se kroz predavanja predstavnika državnih institucija upoznaju sa funkcijama, nadležnostima i ulogom najviših grana izvršne, zakonodavne i sudske vlasti.

Predviđeno je da u ove dvije aktivnosti bude uključeno 15 pripadnika/ca romske i egipćanske populacije, prednost će imati oni koji su aktivni u civilnom sektoru koji se bavi socijalnom inkluzijom Roma i Egipćana u Crnoj Gori.

Ako ste zainteresovani da učite politici i njenim elementima, ako smatrate da nemate dovoljno informacija o politici i želite da steknete nova znanja, onda je “Škola političkog aktivizma” pravo mjesto i prilika za Vas.

Radionice pored širokog znanja o politici, imaju za cilj da inspirišu i motivišu pripadnike romske i egipćanske populacije civilne aktiviste da se snažnije uključe i participiraju u političkom životu.

Nakon završene Škole političkog aktivizma učesnici/e dobijaju sertifikate za uspješno pohađanje škole.

Prijava za Školu se vrši popunjavanjem prijave OVDJE. Rok za slanje prijava je 20. februar 2023. godine.

Škola je besplatna za odabrane polaznike/ce, što znači da troškove osvježenja, hrane, i organizacije nastave i drugih aktivnosti vezanih za program pokriti organizator.

Kandidati/kinje koji budu izabrani za učešće na Školi političkog aktivizma dobiće naknadno sve detaljne informacije o program rada škole.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na e–mail: andrija.phirenamenca@gmail.com ili na broj telefona +382 67 747-594, kao i putem naših socijalnih mreža.


Partneri

...