loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

Zajedno za društvo bez predrasuda

Serdjan Baftijari 0 comments 26.04.2018

Romska organizacija mladih „Phiren Amenca“ u partnerstvu sa NVO COSMO započeo je sa realizacijom projekta „Zajedno za društvo bez predrasuda“ koji ima za cilj da doprinese smanjenju predrasuda i eliminisanju diskriminacije Roma kroz umrežavanje mladih iz romske i neromske zajednice.

U okviru projekta planirano je održavanje Info dana „Upoznajmo se“ u pet srednjih škola u Podgorici u kojima će omladinski aktivisti iz romske populacije promovisati pozitivne primjere njihovog rada u zajednici kao i identitet romske zajednice. Tokom Info dana će biti promovisan i Javni poziv za učešće na omladinskom kampu pod nazivom „Zajedno za društvo bez predrasuda“ koji će biti organizovan u okviru istog projekta.

Omladinski kamp za srednjoškolce iz romske i neromske zajednice je glavna aktivnost projekta i ima za cilj da umreži mlade ljude i stvori platformu za njihovo dalje zajedničko djelovanje u oblasti omladinskog aktivizma, borbe protiv predrasuda i promovisanja različitosti.

Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva sporta u okviru Konkursa za dodjelu sredstava omladinskim organizacijama za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade u 2018. godini u iznosu od 4,260.00€.

Tim Phiren Amenca i COSMO


Partneri

...