loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

PROJEKAT „MLADI ZA MLADE“

Serdjan Baftijari 0 comments 19.09.2018

Romska organizacija mladih „Koračajte sa nama - Phiren Amenca“započela je od avgusta 2018.godine sa realizacijom projekta „Madi za mlade“. Projekat je podržan u okviru programa „Omladinski fondovi za Zapadni Balkan i Tursku“ podržanog od strane Evropske komisije kroz program IPA CSF, a kojegrealizujeFondacija Ana i Vlade Divac, u partnerstvu sa NVO Prima iz Crne Gore, organizacijom Partners iz Albanije, Asocijacijom za obrazovanje „Mladiinfo international“iz Makedonije i Fondacijom volontera zajednice iz Turske.

Projekat „Mladi za mlade“ osnažiće 20 mladih Roma i Romkinja kao i mlade iz neromske zajednice da aktivno djeluju u svojim likalnim zajednicama. Projekat obuhvata pet opština, i to: Podgoricu, Nikšić, Ulcinj, Herceg Novi, Berane i Bar.

Mladi iz pomenutih opština će proći obuke za javno zagovaranje i uključivanje u zajednici tokom kojih će identifikovati probleme u svojim lokalnim zajednicama, a uz podršku Phiren Amenca realizovati inicijative za rješavanje istih. Osim toga, planirano je sprovođenje istraživanjao položaju mladih Roma i Romkinja u društvu i njihovom nivou aktivizma u zajednici.

Predstavnici Phiren Amenca u okviru programa „Omladinski fondovi za Zapadni Balkan i Tursku“ pohađaju pet modula različitih obuka za jačanje kapaciteta organizacije i uspješnije realizovanje projekta.

Projekat će trajati 12 mjeseci, a obezbjeđena sredstva za realizaciju aktivnosti iznose 14.000 eura.


Partneri

...