loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

„PODRŠKA LEGALIZACIJI NEFORMALNO SAGRAĐENIH OBJEKATA“

Serdjan Baftijari 0 comments 20.09.2018

Romska organizacija mladih "Koračajte sa nama - Phiren Amenca" je od jula mjeseca 2018. godine započela sa realizacijom projekta „Podrška legalizaciji neformalno sagrađenih objekata“ podržanog kroz program dodjele malih grantova od strane NVO Mladi Romi u okviru projekta „Zajednička inicijativa za osnaživanje civilnog sektora na Zapadnom Balkanu i Turskoj“ koji finansira Evropska komisija.

Projekat ima za cilj da najmanje 70 romskih porodica iz Podgorice pomogne da uđe u proces legalizacije objekata i pruži pravnu pomoć svim zainteresovanim romskim vlasicima bespravno sagrađenih objekata. Takođe, projektom će se pružiti podrška i u vudu posredovanja između romske zajednice i geodetskih organizacija u cilju obezbjeđivanja najpovoljnije geodestke firme za izradu elaborata za sve objekte koje nijesu u prethodnom periodu to završili.

Projektom je do sada informisano više od 200 romskih porodica o procesu legalizacije i načinu pokretanja postuka za legalizaciju objekata. Aktivisti NVO Phiren Amenca su u početnoj fazi projekta pomogli 111 porodica da popune i predaju Zahtjeve za pokretanje postupka legalizacije objekata. NVO Phiren Amenca će i u budućem periodupružati tehničku, ali i pravnu pomoć romskim porodicama. Phiren Amenca je u okviru projekta angažovala pravnika, koji će svim porodicama koje iskažu potrebu za pravnu podršku, pružiti besplatno.

Projekat traje šest mjeseci, od avgusta do decembra 2018. Godine,a ukupan iznos obezbjeđenih sredstava iznosi 3.004,00 eura.


Partneri

...