loader
romphirenamenca@t-com.me +382 68 189 215
Choose Language

Pregled Sadržaja

OD ROMA ZA ROME - MEDIJSKA PROMOCIJA PRAVA ROMA

Serdjan Baftijari 0 comments 09.04.2019

Kroz projekat Od Roma za Rome - Medijska promocija prava Roma formiraće se web portal RomaneWs na kojem će raditi mladi novinari iz romske populacije koji će istraživati i koji će medijski rasvjetljavati trenutne izazove sa kojima se suočava romska zajednica u Crnoj Gori u ostvarivanju svojih prava u cilju adekvatne socijalne uključenosti.

Takodje, kroz ovaj projekat obezbediće se neophodna oprema za rad i funkcionisanje portala RomaneWs. Oprema će uključiti poboljšanje web portala, opremanje i obuku tima mladih romskih novinara, podršku njihovom radu u cilju izrade istraživačkih priča koje se bave osjetljivim slučajevima isključenosti Roma u stvarnom životu, uključujući i teme koje nisu prioritet za druge donatore i vladu. Istovremeno, portal će promovisati romsku kulturu i inicijative u zajednici.

Ključne aktivnosti predviđene u sklopu ovog projekta su:

  • Povećanje kapaciteta portala kako na tehničkom tako i na nivou ljudskih resursa.

  • Organizovanje obuke o prikupljanju sredstava i online marketingu kako bi se podržala održivost portala,

  • Podizanje svijesti javnosti i efikasnosti relevantnih organa u Crnoj Gori o kršenju prava Roma u svakodnevnom životu u saradnji sa iskusnim  novinarima.

  • Organizovanje studijske posjete romskim medijima na Kosovu.

Projekat : FROM ROMA TO ROMA FOR ROMA – MEDIA PROMOTION OF ROMA RIGHTS  finansijski je podržan od strane EED (European endowment democracy) iz Brisela.

Projekat je započeo 01. mart 2019.godine i trajaće do 28. februara 2021.godine.


Partneri

...